CCI Mo

A coco közösség önszerveződő, öntanuló és önvezetett személyek szabadon választott közössége. Az egyedüli elvárás az alapképzésben elsajátított és biztonsággal gyakorolt módszer és szemlélet és etika megértése és gyakorlása.

Van
egy címlistánk,
nemzetközi kapcsolathálónk és
öntevékeny tagok.
Szervezeti keretet
hosszú ideig a Védőháló alapítvány biztosította, aztán a közösség ezt visszamondta, azóta szervezeti hátteret, jogi és pénzügyi keretet az Ariadne Gaia Alapítvány nyújt, és ezért a cocounselling bevétellel járó tevékenységének 10% bent marad az alapítványban, azaz a tagok céltámogatásokat itt tehetnek. Mindez a költségeket fedezi és alkalmanként ösztöndíjra ad lehetőséget.

Története MO-on
Az első alapképzést Klein Sándor és Geréb Ágnes szervezésében 1985-ban tartotta Mary Corr és Jack O’kley.

Ez a képzés aztán elhalványult, de 1986-ban, egészen más forrásokból ismét felmerült az igény, egyéb más fejlesztő módszerekkel, az International Hause nyelviskola meghívására, ahova Mary Corr és John Heron érkezett és a cocounselling mellett asszertivítás és támogatói, tanácsadói – 6-s fogat támogatói modell– képzést is tartottak.
Azóta a coco él, virágzik, hanyatlik, újjáéled, beépül számos módszertanba, majd mikor a társas igények épp neki kedveznek, ismét felerősödik.  senki nem kötelezett ennek éltetésére, de az önszerveződés elvét követve mindig akad egy-két ember, aki a szervezést is vállalja.

Hozzászólás